EHBO, module eerste hulp en verbandleer


Het doel van de cursus

Om de competentie van de Eerste Hulpverlener en de geldigheid van het diploma te garanderen, verzorgt het CeBEO herhalingscursussen. Deze zijn vooral praktijkgericht.

De werkwijze en de technieken van de eerste hulp moeten blijvend aansluiten bij hetgeen onder professionele hulpverleners te doen gebruikelijk is.

De inhoud van de cursus

De cursus omvat 12 uur, over 3 dagdelen (ochtend, middag of avond) verdeeld over het jaar. Deze wordt verzorgd voor groepen van maximaal 15 deelnemers.

De cursus herhaalt de leerstof van de opleiding EHBO, module Eerste Hulp en Verbandleer, behandelt en implementeert de steeds, vernieuwde technieken.
Zowel lesinhoud als presentatie verlopen conform de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

De trainingsmodule is, net als bij de basisopleiding, praktijkgericht. Dientengevolge staan op het programma ondermeer de volgende onderdelen:

Alle cursisten krijgen tijdens de herhalingscursus ruimschoots de gelegenheid om praktisch te oefenen. De verrichtingen dienen overeenkomstig te zijn met hoe in de werkelijkheid gehandeld zou worden. Ter leerondersteuning komt, gedurende 1 dagdeel, een LOTUS een aantal letsels simuleren en dienen de cursisten deze te behandelen.

Certificering

Wanneer de theoretische kennis en inzicht, samen met de voordracht in de praktijkopdrachten voldoende competent zijn, wordt de Verlenging Eerste Hulp+Verbandleer van "Het Oranje Kruis" toegekend.

Deelnamekosten

Onze (exclusief BTW) prijzen zijn altijd inclusief onze reiskosten, lesboeken, gebruik van apparatuur, examens en certificaten.